Dogar AMC Biology Solved Papers Guide Pdf Book

Salam to Everyone! Here is a Dogar AMC Biology Practical Solved Papers Book Pdf for AMC admission test preparation. This pdf book contains practical biology solved questions for practice and exercises with explanation. This book contains a lot of biology subject related questions that are helpful for test preparation. This will be very helpful for Joining the Pakistan Army as Medical Cadet in All Army Administered Medical Colleges. (Rawalpindi, Lahore, Karachi, Multan, and Bahawalpur)

Dogar AMC Book Pdf Biology Solved Paper Guide

Some Questions and Answers:

Which of the tenoning has the highest temperature?

a. Cool grassland

b. Cool desert

c. Temperate rainforest

d. Tropical rainforest

Ans: D

2. The increase in temperature of reaction over the optimurn temperature results in which of the following?

a. Active site is blocked

b. Enzyme is denatured

c. Enzyme activity is increasing

d. None of the above

Ans: B

3. Which of the following is not a Part of axial skeleton.

a. Pectoral girdle

b. Skull

c. Sternum

d. Vertebrae

Ans: A


4. In cockroach. the blood Passes from haemocoel in the head to

a. Perineural Sinus

b. Pericardial sinus

c. All of the above

d. Perivisceral sinus
Ans: D

5. The excretory system of Platyhelminthes or flatworms has specialized cells called

a. Flame cells

b. Nephrostome

c. None of the above

d. Malpighian cells

Ans: A

6. Protenor bug snows which of the following patterns of sex determination?

a. XO-X.X

b. XY-XX

c. Z.Z-ZW

d. None of the above
Ans: A

7. One gene-one polypeptide is a modified form of __________ hypothesis

a. One gene-one histone

b. One gene.one amino acid

c. One gene one enzyme

d. One gene one polymerase

Ans: C

8. The body of which of the following phyla is covered by Mantle’

a. Phylum Mollusca

b. Phylum Nematoda

c. Phylum Annelida

d. Phylum Arthropoda

Ans: A

For More Questions, Please Download Book Above….

See Also:

The High Scoring Guide for AMC Exams in Pdf

Dogar AMC Physics Solved Papers Guide Pdf Book

Dogar AMC English Solved Papers Guide Pdf Book

3 Comments to “Dogar AMC Biology Solved Papers Guide Pdf Book”

  1. […] Dogar AMC Biology Solved Papers Guide Pdf Book […]

  2. […] Dogar AMC Biology Solved Papers Guide Pdf Book […]

  3. […] Dogar AMC Biology Solved Papers Guide Pdf Book […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *